Ibra, Haaland en Ramos: deze spelers gaan we missen op het EK

9 juni 2021, 12:00

Het komende EK geldt voor de mondiale top als dé manier om zich te meten met de allerbeste spelers van het continent. Toch zijn niet alle topspelers komende zomer vertegenwoordigd op de zestiende editie van het Europees Kampioenschap. Van Zlatan Ibrahimovic tot Vaclav Cerny: dit zijn deze zomer de grootste afwezigen op het EK.

Ansu Fati

Het verhaal is inmiddels even bekend als prachtig. Toen Fati in 2019 als zestienjarige zijn debuut maakte, moest FC Barcelona voorafgaand aan de wedstrijd toestemming vragen of hij die avond pas in de late uurtjes thuis zou komen. Als jongste doelpuntenmaker ooit voor Barça én de Spaanse nationale ploeg kwam hij als een komeet, maar een knieblessure onderbrak zijn droomvlucht abrupt. In april werd bekend dat het supertalent al voor de derde keer onder het mes moest om hem van zijn knieproblemen af te helpen. Een flink gemis voor La Roja: voor zijn blessure was hij in zeven La Liga-duels vier keer trefzeker.

Dusan Tadic

Erling Haaland

Een van de allergrootste talenten ter wereld kan zijn kwaliteiten pijnlijk genoeg niet op het toppodium tonen. Het Noorse nationale voetbal zit de laatste jaren met toptalenten als Haaland en Martin Ødegaard weliswaar in de lift, tot een ticket voor het komende EK leidde het nog niet. Haaland is wat betreft de fitte spelers deze zomer waarschijnlijk de grootste afwezige. Aan hem de taak om zijn land de komende jaren wél naar eindrondes te leiden, te beginnen in de WK-kwalificatiecyclus tegen onder meer het Nederlands elftal.

Hakim Ziyech

Trent Alexander-Arnold

Typisch gevalletje van een struikelpartij terwijl de finishstreep in zicht is. Voor Trent-Alexander Arnold kwam er vorige week een einde aan een roerige achtbaanrit. De jonge rechtsback van Liverpool en Engeland beleefde een wisselvallig seizoen in de Premier League, werd tijdens de laatste interlandperiode gepasseerd en moest ook nu vrezen voor een voetballoze zomer. Bondscoach Gareth Soutgate besloot TAA alsnog als een van de vier rechtsbacks op te roepen, maar de talentvolle verdediger moest zich afmelden met een hamstringblessure.

Jan Oblak

De allerbeste keeper ter wereld moet het EK deze zomer thuis vanaf de bank bekijken. Oblak is een perfect voorbeeld van een speler die zijn land volledig overstijgt. Na opnieuw een sterk jaar hielp hij Atlético Madrid dit seizoen aan de Spaanse landstitel, maar het toetje na dat heerlijke diner blijft uit. Slovenië plaatste zich niet voor het Europees kampioenschap. Oblak is overigens niet de enige topkeeper die ontbreekt. Marc-André ter Stegen staat langs de kant met een blessure.

Sergio Ramos

Vaclav Cerny

Met zes treffers en zeven assists was Vaclav Cerny hoogstwaarschijnlijk de sleutel van het succes van FC Twente voor de jaarwisseling. De ploeg van Ron Jans mengde zich knap in de subtop, waardoor de ongekende reeks aan nederlagen in 2021 geen gevolgen had. Die dramatische serie ging echter gepaard met het afhaken van Cerny. De oud-Ajacied scheurde uitgerekend tegen zijn oude werkgever zijn kruisband, waardoor hij zijn EK-droom aan diggelen zag gaan. Kort voor zijn blessure maakte de tweevoudig international zijn debuut voor Tsjechië. Een revalidatie moet hem weer teurgbrengen bij de nationale ploeg.

Virgil van Dijk

Zlatan Ibrahimovic

De oudste speler op het EK was hij niet geworden, die eer is nog altijd weggelegd voor de destijds veertigjarige Hongaar Gabór Király. Toch verdiende de rentree van Ibrahimovic op het interlandpodium met recht het predikaat 'bizar'. Vijf jaar geleden kondigde de Zweed zijn afscheid aan bij de nationale ploeg, maar op 39-jarige leeftijd besloot hij na een sterk jaar bij AC Milan terug te keren. Fysiek malheur gooit echter roet in het eten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen