Swinkels na degradatie: "Wij waren het kneusje van de Eredivisie"

30 mei 2021, 12:50

Voor VVV-Venlo viel deze maand definitief het doek in de Eredivisie. De Venlonaren waren lange tijd op weg naar rechtstreekse handhaving, maar wisten na een dramatische serie degradatie niet meer te voorkomen. Voor Arjan Swinkels werd zijn rentree op de Nederlandse velden daardoor dramatisch.

De 36-jarige verdediger van VVV maakte afgelopen zomer de overstap van KV Mechelen naar VVV, maar beleefde een jaar om snel te vergeten. "We waren het kneusje van de Eredivisie", zegt hij in gesprek met het Brabants Dagblad. "Als je heel eerlijk terugkijkt, dan kwamen we gewoon veel kwaliteit tekort, simpel. In januari waren de resultaten top en onze spits Giorgos Giakoumakis schoot iedere bal binnen. Dat verbloemde veel"

VVV stond er in januari fantastisch voor. De strijd om de Europese play-offs waren op dat moment dichterbij dan de degradatiestreep. Toch probeerde Swinkels de euforie te temperen. "Ik had wel door dat we - bijvoorbeeld - ADO Den Haag en Willem II al twee keer hadden gehad. Dus ik had wel zoiets van: ho jongens, niet te vroeg ontspannen."

De toekomst van de 36-jarige verdediger is nog onzeker, aangezien zijn contract afloopt. "Ik weet het nog niet helemaal. Er lopen wel een paar dingen, en ik wil ook nog wel een jaar door met voetballen, maar het moet wel iets zijn waar ik me goed bij voel en waar ik volledig voor wil gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen