Bevestigd: Ajax heeft interesse in Mbappé-sloper uit Zweden

30 mei 2021, 12:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax hoopt zich komende zomer te versterken met Anel Ahmedhodzic. De 22-jarige verdediger is volgens zijn zaakwaarnemer Markus Rosenberg op de hoogte van de interesse van de Amsterdammers. De Bosniër werd eind vorig jaar al in verband gebracht met een overstap naar de Eredivisie.

Destijds hadden zowel Ajax als PSV interesse. Rosenberg bevestigt tegenover Voetbal International dat een transfer naar Ajax tot de mogelijkheden behoort. De verdediger van Malmö FF was dit seizoen de beste verdediger van de Zweedse competitie. "De interesse klopt, maar we hebben met alle topclubs in Europa gesproken. Dat is een logisch gevolg van dat hij op zijn twintigste al Speler van het Jaar werd in Zweden", aldus Rosenberg.

Ook onder meer Manchester United zou interesse hebben in de jonge verdediger, die een contract tot december 2023 heeft bij Malmö. Ahmedhodzic speelde tot dusverre vier interlands namens de Bosnische ploeg. "Kylian Mbappé was zijn directe tegenstander en had geen kans. Als een speler zulke wedstrijden speelt, komt hij ook bij grote clubs als PSV en Ajax in de picture", aldus Rosenberg.

De verdediger debuteerde in het profvoetbal als speler van Nottingham Forest, maar daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Daarom koos hij voor een terugkeer naar Malmö, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Die club verhuurde hem nog een jaar aan het Deense Hobro IK.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen