De Vrij droomt van droomvlucht op EK: "Zo kan het lopen"

30 mei 2021, 11:59

Stefan de Vrij begint over anderhalve week aan zijn tweede eindronde met het Nederlands elftal. Na de vierde plaats tijdens het WK in 2014 gaat de verdediger deze zomer op het EK voor goud. De Vrij begint aan het toernooi als vaste basisspeler, nu Virgil van Dijk toe moet kijken met een knieblessure.

In gesprek met Nu.nl geeft De Vrij aan nog genoeg energie te hebben. "Volgens mij heb ik sinds juni vorig jaar zestig wedstrijden gespeeld, ik ben bijna niet vrij geweest. Of ik moe ben? Nee, ik voel me topfit. Elke speler kijkt uit naar het EK en ik persoonlijk helemaal. Het WK 2014 is een van de mooiste momenten van mijn carrière. Ik wil weer zo'n toernooi meemaken."

De Vrij reisde met veel vertrouwen af naar Zeist, nadat hij met Inter landskampioen werd. "Eindelijk heb ik een hoofdprijs. Het was geen opluchting, maar wel een ontlading. Het deed me goed, al voel ik me nu niet heel anders met een kampioenschap op zak. Door mijn ervaring is mijn rol wel iets anders bij Oranje, maar ik zal me niet anders gaan gedragen. Ik denk dat het belangrijker is om een hechte groep te zijn."

Dat was volgens de verdediger hét geheim achter het succes in 2014. "Toen waren we een eenheid. We hadden net als nu misschien niet de meeste kwaliteit, maar we haalden wel op een haar na de finale. Zo kan het lopen. Eerst die poule doorkomen dit EK en dan kan er in de knock-outfase van alles gebeuren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen