'Driedubbele slag Barça: trio aan aanwinsten bijna binnen'

'Driedubbele slag Barça: trio aan aanwinsten bijna binnen'

30 mei 2021 – FC Barcelona hoopt de selectie voor komend seizoen deze week stevig in de steigers te zetten. De Catalaanse topclub, waar de toekomst van hoofdtrainer Ronald Koeman nog altijd ongewis is, hoopt binnen afzienbare tijd drie versterkingen voor de volgende campagne te presenteren.

Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano. Sergio Agüero zet zondagmiddag voet op Spaanse bodem, waar hij zijn medische keuring zal ondergaan. Het contract tot de zomer van 2023 is inmiddels al ondertekend, waardoor alleen de formaliteiten de overstap nog in de weg staan. De Argentijnse spits komt transfervrij over van Manchester City, waar hij zaterdagavond de Champions League-finale verloor.

Ook Eric Garcia maakt transfervrij de overstap van Manchester City naar Barça, dat die transfer eveneens spoedig hoopt aan te kondigen. De overstap van Georginio Wijnaldum zal daarnaast een dezer dagen worden afgerond. De middenvelder van Liverpool wordt transfervrij binnengehengeld. Ook Memphis Depay staat nog altijd op de radar van de topclub.

Het is nog de vraag met welke trainer de nieuwe aanwinsten aan de slag gaan. De toekomst van Ronald Koeman hangt na diverse gesprekken met voorzitter Joan Laporta nog altijd aan een zijden draadje.

gerelateerd