Tuchel verslaat City opnieuw: "Dat zegt genoeg"

30 mei 2021, 08:29   Bijgewerkt: 30 mei 2021, 08:39

Thomas Tuchel heeft zijn Chelsea zaterdagavond naar de felbegeerde Champions League-titel geleid. De Duitse oefenmeester zag de Londenaren met 1-0 zegevieren, waardoor Tuchel wraak nam. Vorig jaar greep hij met Paris Saint-Germain namelijk naast de eindzege in de finale tegen Bayern München.

"Het is de belangrijkste wedstrijd in Europa en die hebben wij gewonnen", aldus de dolblije Tuchel na afloop tegen de pers. "Natuurlijk ben ik trots, maar dat was ik voor de wedstrijd al. Ik heb zoveel vertrouwen in deze ploeg. Het is een zeer sterke groep, een echte eenheid." Het was uiteindelijk Kai Havertz die zijn ploeg voor rust naar de overwinning schoot.

Daarmee nam Tuchel wraak na afgelopen jaar. "Ik was heel dankbaar dat ik nu weer in de finale stond. Ik voelde me nu anders, ik voelde dit keer het succes dichtbij komen. We waren vooraf niet favoriet, hoewel we in de beker en in de competitie al van City hadden gewonnen in het afgelopen seizoen. Nu hebben we ze voor de derde keer verslagen. Dat zegt genoeg over onze kracht. Het was een heel zwaar gevecht, maar door elkaar te helpen en te steunen hebben we het gered. We waren vastbesloten om te winnen."

Voor Chelsea is het de tweede keer dat de Champions League-bokaal aan de eregalerij mag worden toegevoegd. Eerder kroonden The Blues zich in 2012 tot de beste van het toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen