Jongensboek Kai Havertz: "Heb hier vijftien jaar op gewacht"

Jongensboek Kai Havertz: "Heb hier vijftien jaar op gewacht"

29 mei 2021 – Hij is pas 21 jaar oud, maar zijn carrière is nu al een absoluut jongensboek. Kai Havertz kroonde zich zaterdagavond in de Champions League-finale tegen Manchester City tot matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Net voor rust werd hij weggestoken door Mason Mount, hij omspeelde de keeper en maakte de belangrijkste treffer in zijn leven.

Tegenover de kanalen van de UEFA laat Havertz weten het zelf nog niet helemaal te kunnen bevatten. "Ik weet echt niet wat ik nu moet zeggen. Ik wil iedereen bedanken, mijn familie, mijn ouders, mijn oma en mijn vriendin. Ik heb hier vijftien jaar op gewacht en nu is mijn grote moment eindelijk gekomen."

Havertz maakte deze zomer de overstap van Bayer Leverkusen naar Chelsea voor tientallen miljoenen, maar maakte nog geen enkele treffer in de Champions League. Dit was dan ook een enorm fijn moment om zijn eerste te maken en dat komt op veel waardering van zijn collega's te staan, bijvoorbeeld van aanvoerder Cesar Azpilicueta. "Hij bleef zo rustig bij dat doelpunt."

Lees ookTuchel neemt zoete wraak op PSG en pakt CL-zege met Chelsea

"Maar dat niet alleen, hij bleef ook maar gaan in deze wedstrijd. Daardoor verdiende hij het echt om het winnende doelpunt te maken." Ook voor Azpilicueta zelf is dit een prachtig moment. ''Ik kwam in 2012 bij Chelsea net voor de eerste keer de Champions League had gewonnen. Dat succes wilde ik graag ook een keer meemaken en nu is dat gelukt. Dit is een speciale dag, een heel speciale dag."

gerelateerd