Tuchel neemt zoete wraak op PSG en pakt CL-zege met Chelsea

29 mei 2021, 22:59   Bijgewerkt: 29 mei 2021, 23:06

Chelsea is er zaterdagavond in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Champions League te winnen. In een spannende finale was het met 0-1 te sterk voor Manchester City. Kai Havertz bezorgde een uitstekend spelend Chelsea uiteindelijk de eindzege. Zo neemt Thomas Tuchel revanche voor de verloren Champions League-finale van vorig jaar met Paris Saint-Germain tegen Bayern München en het ontslag bij de Franse club eind december.

Als een groep ontdekkingsreizigers is Engeland de afgelopen jaren bezig om Europa te veroveren. Jarenlang liep de Spaanse competitie vooraan in de coëfficiëntenpolonaise, maar sinds dit seizoen mag de Premier League zich de sterkste competitie van dit continent noemen. In 2019 waren er in de Europa League en Champions League al twee volledig Engelse finales en dit jaar stonden er weer drie Engelse ploegen in de eindstrijd van deze toernooien.

Hoewel deze finale uiteraard al een affiche op zich was, moest de Nederlander bij het zien van de opstellingen toch even slikken. Nathan Aké startte tegen zijn oude club op de bank en ook de in Dronten geboren Hakim Ziyech was geen onderdeel van de beginscène van het stuk op het hoogste podium. Opmerkelijk genoeg had Thomas Tuchel tevens Tammy Abraham [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385307/tuchel-zet-meest-scorende-chelsea-speler-wederom-op-de-bank/,_blank,buiten de selectie gelaten], terwijl hij de meest scorende Chelsea-speler is van de afgelopen twee jaar.

Toch haalde Tuchel in de eerste helft zijn gelijk, aangezien Chelsea in het eerste bedrijf zeer wervelend speelde. Het troefde Manchester City op alle fronten af en ook de grootste kansen waren voor de Londenaren. Al na een kwartier spelen had Timo Werner twee enorme kansen om zeep geholpen. Alsof de blikjes Red Bull uit zijn Leipzig-periode zijn concentratievermogen hebben aangetast, mist de rappe Duitser het hele seizoen al de grootste kansen. Tweemaal na goed terugleggen van landgenoot Kai Havertz faalde hij opzichtig.

Hoewel de Nederlandse inbreng vanaf de aftrap dus beperkt was, kwam er wel een openingstreffer met een Nederlands tintje. Twee oud-Eredivisiespelers vertolkten namelijk een hoofdrol bij de 0-1 net voor rust. Ex-Vitessespeler Mason Mount stak recht door het hart van de defensie Havertz weg en oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko was zijn tegenstander volledig kwijt. De Duitser omspeelde de doelman en zorgde ervoor dat zijn ploeg met een fijn gevoel de kleedkamer opzocht.

Voor rust was er nog wel een trieste aftocht van Thiago Silva, die door een liesblessure niet verder kon. Dit had voor hem de kroon op een prachtige carrière moeten worden, maar hij viel al snel uit. Vorig seizoen verloor hij de finale met Paris Saint-Germain nog van Bayern München. Na rust viel ook aan de andere kant een belangrijke schakel weg: De Bruyne verliet het veld in tranen na een botsing, waardoor de opdracht voor Manchester City nog wat lastiger werd.

Vervolgens werd Sergio Agüero nog ingezet om zijn laatste kunststukje voor Manchester City af te geven, maar zoals hij ooit de absolute heldenrol op zich nam tegen QPR, kreeg hij dat zaterdag niet meer voor elkaar. Zo neemt Tuchel ultieme wraak op PSG, dat hem aan het einde van 2020 op straat zette. Voor Chelsea is dit na de zege in 2012, de tweede Champions League-overwinning in de clubhistorie. In de dertien CL-wedstrijden van dit seizoen, kreeg het slechts 4 (!) treffers tegen. Voor Manchester City is het de enige nederlaag in deze CL-campagne: maar wel een hele dure. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen