Ceferin haalt uit naar 'totaal irrationeel idee' van de FIFA

29 mei 2021, 22:26

Aleksander Ceferin voelt helemaal niks voor het plan van de FIFA om het WK voetbal niet eens per vier jaar, maar eens per twee jaar te organiseren. De UEFA-baas reageert daarmee op de plannen van de mondiale voetbalbond, maar kondigde alvast aan dat Europa daar niet aan zal meewerken als het wél werkelijkheid zal worden. 

"Het is een totaal irrationeel idee, gewoon onmogelijk", maakte Ceferin tegenover Record duidelijk over de plannen van de FIFA, die voor nogal wat opschudding zorgden in de voetbalwereld. De voetbalkalender is al ongelofelijk vol en daarin is zeker geen ruimte voor extra toernooien. "In 2028 is er een EK gepland en als er dan ook een WK is, zullen de Europese landen niet meedoen. En ik denk dat voor de landen bij de Copa America hetzelfde geldt."

Daarmee legt Ceferin min of meer een bom onder de plannen van de FIFA. "Het is een politiek idee, maar het zal geen enkele steun krijgen vanuit de voetbalbond", bromde de preses. "De kalender is vol, er verandert niets." Daarbij doelt Ceferin overigens op het WK voor de mannen: of zo'n opzet bij de vrouwen wel haalbaar is, daar liet de voorzitter zich niet duidelijk over uit.

Lees ook: Eens in de twee jaar een WK? FIFA onderzoekt haalbaarheid

De kans dat de opzet van de FIFA werkelijkheid wordt, lijkt wel erg klein. Vooral omdat het botst met veel andere landentoernooien, zoals het Europees kampioenschap, maar ook de Olympische Spelen. Desondanks kijkt FIFA naar de haalbaarheid van het idee, dat door Ceferin dus reeds afgeschoten is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen