Schuurs over Ajax: "In tweede seizoenshelft had ik meer willen spelen"

29 mei 2021, 20:27

Perr Schuurs is niet tevreden over het aantal speelminuten in de tweede seizoenshelft bij Ajax. De centrale verdediger verloor zijn basisplaats aan Jurriën Timber na de jaarwisseling, maar is desondanks nog wel heel positief over zijn toekomst in Amsterdam op de lange termijn. "In de tweede seizoenshelft had ik meer willen spelen."

Dat vertelt Schuurs tegenover 1Limburg over zijn afgelopen half jaar. Over zijn gehele seizoen in Amsterdam is de centrale verdediger overigens wel content. "Ik heb een goed seizoen gedraaid", oordeelde de nog altijd pas 21-jarige voetballer. "Ik heb mijn bijdrage geleverd aan de twee prijzen van Ajax. Zo zie ik dat." Overall vindt Schuurs ook dat hij opgeteld toch ook nog heel wat speelminuten heeft gekregen, ondanks dat Timber na een tijdje de voorkeur kreeg van Erik ten Hag. 

Voor de toekomst geeft die hoeveelheid speeltijd wél vertrouwen. "En als Ajax met een contract tot 2025, dan geeft dat ook vertrouwen", zei hij over de contractverlenging die hij afgelopen seizoen ook rondmaakte. "Ik spreek vaak met de trainer, ook over mijn situatie en wat mijn perspectief is voor komend seizoen en daar komt heel veel vertrouwen uit." Omdat Ten Hag ook volgend jaar in Amsterdam werkt, is Schuurs daarover dan ook zeer content.

Lees ook: 'Ajax is bereid om zeven á acht spelers te laten gaan in de zomer'

Dat er desondanks wat meer kritiek komt op Schuurs bij Ajax, daar kan de lange achterhoedespeler weinig mee. "Ik hoor vaak meningen van andere mensen. Ik train daar dagelijks, praat met de trainer en ik weet wat ik kan. Ik weet zelf prima wat het beste is voor mij", stelt hij. Over alle competities kwam Schuurs tot 41 optredens namens Ajax in het afgelopen voetbaljaar. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen