Dit zijn de opstellingen tijdens de Champions League-finale

29 mei 2021, 19:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech start zaterdagavond op de bank in de Champions League-finale bij Chelsea. De oud-Ajacied maakte in de halve finale van de FA Cup nog de winnende goal tegen Mancheester City, maar moet ditmaal genoegen nemen met een reserveplek. Ilkay Gündogan is wel fit genoeg en staat aan de aftrap bij The Citizens, waar Nathan Aké ook op de bank begint.

Achter de naam van middenvelder Gündogan stond een vraagteken, want hij viel vrijdag tijdens de afsluitende training uit met lichte klachten. Maar de Duitser is in elk geval fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen, al is het nog onduidelijk of hij de negentig minuten kan volmaken. Het middenveld van Pep Guardiola is enigszins verrassend, want Fernandinho én Rodri ontbreken. De Catalaan kiest voor een 4-3-3-systeem met de punt naar achteren, waarbij het nog onduidelijk is wie als diepste spits fungeert.

Verder heeft voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko een basisplaats bij City, terwijl Mason Mount (ex-Vitesse) aan de aftrap staat bij Chelsea. Verrassend mag dat niet heten, maar wel dat Kai Havertz ook voorin staat bij The Blues. Dat gaat ten koste van onder anderen Ziyech, Olivier Giroud en Christian Pulisic, die allen op de bank beginnen naast manager Thomas Tuchel. Tammy Abraham is door de manager niet eens opgenomen in de wedstrijdselectie. 

Lees ookDe Nederlandse inbreng in deze Champions League-finale 

Antonio Mateu Lahoz is de leidsman van dienst tijdens de eindstrijd van de Champions League en wordt daarbij ondersteund door zijn assistenten Pau Cebrián Devís en Roberto del Palomar. Landgenoot Alejandro Hernández is de VAR bij de Champions League-finale, die in Portugal gespeeld wordt.

Opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Stones, Zinchenko; Gündogan, De Bruyne (C), Bernardo; Mahrez, Sterling, Foden

Opstelling Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger; James, Jorginho, Kanté, Chilwell; Havertz, Werner, Mount.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen