'Atalanta jaagt op Schouten en laat oog ook vallen op Stengs'

29 mei 2021, 13:14

De Nederlandse enclave bij Atalanta wordt komend seizoen mogelijk weer wat groter. De Italiaanse club heeft volgens La Gazzetta dello Sport zijn oog laten vallen op Jerdy Schouten. Hij moet in Bergamo de stand-in worden van Marten de Roon. Ook AZ-aanvaller Calvin Stengs zou in beeld zijn bij Atalanta.

In Bergamo is men druk bezig om de selectie van trainer Gian Piero Gasperini van nieuwe impulsen te voorzien. Schouten is een van de spelers die mogelijk de overstap naar Bergamo maakt. De Nederlandse middenvelder staat sinds de zomer van 2019 op de loonlijst bij Bologna. De Italiaanse club zou een bedrag van twaalf miljoen euro verlangen voor de voormalig speler van ADO Den Haag, Telstar en Excelsior.

Schouten heeft zich de voorbije seizoenen uitstekend ontwikkeld bij Bologna. Bij de club die het voorbije seizoen op de twaalfde plaats eindigde in de Serie A was de middenvelder het afgelopen jaar een vaste waarde. Maakt hij binnenkort de overstap naar Atalanta, dan komt hij meerdere landgenoten tegen. In Bergamo staan immers ook De Roon, Hans Hateboer, Sam Lammers en halve Nederlander Robin Gosens op de loonlijst.

Het is niet ondenkbaar dat Atalanta naast Schouten nog een Nederlander gaat aantrekken. Stengs is op de radar verschenen van de Italiaanse club, maar de aanvaller van AZ lijkt pas serieus in beeld te komen als blijkt dat de komst van Jérémie Boga (Sassuolo) onhaalbaar is. Lammers, die bij Atalanta weinig aan spelen toekomt, is mogelijk op weg naar de uitgang. Bologna en Genoa worden genoemd als clubs die hem op huurbasis willen overnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen