Italië boekt monsterzege in eerste oefenduel richting het EK

28 mei 2021, 23:17

Hebben we vanavond de toekomstig EK-winnaar aan het werk gezien? Misschien wel, want Italië maakte vrijdagavond ontzettend veel indruk met een 7-0 overwinning op San Marino. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de EK-ganger wel een enigszins beperkte tegenstand had in Cagliari, dat bovendien anders dan de Italianen nergens voor speelden..

Maar het was voor San Marino ook alweer de dikste nederlaag in bijna twee jaar, want de laatste keer dat het met grotere cijfers verloor dan vanavond, was eind 2019 van België (9-0). Zo hardhandig hield de ploeg van bondscoach Roberto Mancini niet huis vrijdag, want met name in de eerste helft had zijn elftal moeite om het net te vinden tegen San Marino.

In een team met vrijwel alleen maar spelers die het basiselftal van Italië niet gaan halen tijdens het EK scoorden voor de rust alleen Federico Bernardeschi en debutant Gian Marco Ferrari. In het tweede bedrijf kwamen ook Matteo Politano, Matteo Pessina (beide 2x) en Andrea Belotti op papier voor Italië, dat daardoor bovendien 26 interlands op rij ongeslagen blijven.

Voor Italië was het de eerste oefenwedstrijd richting het EK, waarop het Turkije, Zwitserland en Wales treft in de groepsfase. Voordien zal het nog oefenen tegen Tsjechië, maar het gevoel voor de Italianen is na de vriendschappelijke wedstrijden tegen het Apennijns Schiereiland in elk geval al alleraardigst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen