Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

UEFA wil verandering: oude uitgoal-regel mogelijk weg

UEFA wil verandering: oude uitgoal-regel mogelijk weg

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

28 mei 2021 – De UEFA overweegt zeer serieus om de uitdoelpuntenregel in de Europese competities te schrappen. Het voorstel van het Competitions Committee is door de eerste instanties binnen de voetbalbond al geaccepteerd en als het Uitvoerend Comité van de UEFA ermee instemt, zal het definitief doorgang vinden en wegen doelpunten op vreemde bodem niet langer zwaarder.

Dat schrijft het normaal goed ingevoerde The Times over het idee van de UEFA. Bij de voetbalbond heerst het gevoel dat de 56 jaar oude regel achterhaald is in de laatste jaren, waardoor het voorstel is gedaan om de regel te schrappen. Momenteel tellen uitdoelpunten bij een gelijke stand over twee wedstrijden dubbel, maar dat zou in de nieuwe situatie dus niet langer het geval moeten zijn.

In dat geval zullen er veel vaker verlengingen en/of strafschoppen nodig zijn om een winnaar te bepalen in tweeluiks in Europese competities, zoals de Champions- en Europa League. Momenteel is het zo dat de uitdoelpuntenregel dan doorslaggevend kan zijn, waarbij het team met de meeste uitdoelpunten naar de volgende ronde gaat. Bij de UEFA willen ze kijken of die regel geschrapt kan worden en de eerste stap daartoe is dus in elk geval gezet. Of het voorstel officieel ingevoerd wordt, ligt in de handen van het Uitvoerend Comité van de UEFA.

Ook vijf wissels op WK 2022
Verder werd vrijdag ook duidelijk dat er tijdens het WK van 2022 opnieuw vijf wisselmogelijkheden zijn voor de teams op het toernooi. Dat heeft de International Football Association Board besloten, ondanks dat de wisselregel vorig jaar ingevoerd werd vanwege het drukke schema na de coronastop. Normaliter zal de regel in de belangrijkste clubcompetities dan ook behouden blijven in elk geval tot en met het WK in Qatar.

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd