De Nederlandse inbreng in deze Champions League-finale

29 mei 2021, 17:18

De Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea is er zaterdagavond een duel tussen Engelse grootmachten. Toch is er bij de belangrijkste wedstrijd van het seizoen ook een hoop Nederlandse inbreng, misschien wel meer dan je op voorhand verwacht. FCUpdate.nl zet de Nederlandse inbreng in de eindstrijd op een rijtje.

Hakim Ziyech is belangrijk voor Chelsea

Zijn interlands speelt Ziyech weliswaar voor Marokko, maar als bondscoaches Guus Hiddink en Danny Blind wat harder hadden gelopen, had The Wizard op het EK in de komende zomer gewoon voor het Nederlands elftal gespeeld. De in Dronten geboren spelmaker brak door bij sc Heerenveen, speelde zich in de nationale kijker bij FC Twente en leerde zijn magie bij Ajax, waar Frank Lampard de middenvelder annex aanvaller oppikte. Bij Chelsea kijkt hij vooralsnog terug op een wisselend seizoen, maar één cruciaal doelpunt in de Champions League-finale kan genoeg zijn voor eeuwige roem op Stamford Bridge. In de halve finale van de FA Cup lukte hem dat wél tegen City, zet daarop in en win je inzet terug. Speel jij nog niet mee bij TOTO? Maak de Champions League-finale nog spannender én zet in op The Blues! Registreer hier!

{image[336279][right-half][]}Chelsea's kraamkamer Vitesse

Charly Musonda Jr., Lewis Baker, Matt Miazga, Christian Atsu, Gaël Kakuta, Lucas Piazon: de afgelopen jaren was Vitesse een kraamkamer voor de Chelsea-talenten, maar wel eentje met relatief weinig succes. Maar soms kan één pareltje alle stenen doen vergeten en dat is in het geval van Mason Mount zeker het geval. Het talent dat rijpte bij Vitesse wordt gezien als de nieuwe Frank Lampard, was een van de absolute smaakmakers dit seizoen en als hij ooit vertrekt, levert hij gegarandeerd miljoenen op. Mount kan ook zomaar de reden zijn dat de samenwerking - ooit geïnitieerd door meesterscout Piet de Visser - met Vitesse nog wel een paar jaartjes wordt verlengd. Denk jij dat Chelsea de Champions League-finale wint? Zet in bij TOTO en win bijna vijf keer (!) je inzet terug! 

Johan Cruijff-gedachtegoed

Gaan we de hand van Johan Cruijff terugzien in de Champions League-finale? Misschien wel. Pep Guardiola is een van de volgelingen van de Nummer 14 en in de spelopvatting van The Citizens is dat eigenlijk al seizoenenlang te zien. Het combinatievoetbal, de spelintelligentie en soms het spelen zonder echt diepe spits: Guardiola gebruikt vaak tactische trucs die in het verleden uit het brein van Cruijff ontsproten. De kans dat we bij Manchester City een klein deel van het Cruijff-gedachtegoed gaan zien, is zeer reëel. Komt Manchester City al binnen tien minuten op voorsprong? Zet in en win je inzet zeven (!) keer terug. 

{image[348178][left-half][]}Gaat Nathan Aké met een goed gevoel naar het EK?

'Baby Gullit' zoals de linksbenige verdediger weleens genoemd wordt was afgelopen zomer een van de grote aanwinsten van Guardiola. Omdat hij zowel als linksback en als linkercentrale verdediger uit de voeten kan, zag de Catalaanse coach - die hem overigens ook een keer op het middenveld zette - Aké als ideale aanwinst voor zijn selectie. Mede door een slepende blessure kwam Aké tot slechts dertien officiële optredens dit seizoen, maar stond in drie van de laatste vijf Premier League-duels negentig minuten op het veld én hield bij het vieren van de landstitel rekening met de eindstrijd in Portugal. Welke rol gaat hij vervullen? Houdt Aké met Manchester City de nul? Zet in bij TOTO en verdubbel je inzet! 

Oleksandr Zinchenko tactische troef

Een van de redenen waarom Aké geen basisspeler is, heeft ook een Nederlands tintje: Oleksandr Zinchenko. De linksachter deed in het seizoen 2016/2017 ervaring op in de Eredivisie bij PSV en brak in Eindhoven door, zonder daar overigens echt op te vallen. Onder Phillip Cocu had hij niet eens altijd een basisplaats, maar ontwikkelde zich wel en in de laatste maanden is hij uitgegroeid tot een vaste kracht bij The Citizens. Tegen Paris Saint-Germain was hij zelfs een van de tactische vondsten van Guardiola. Met Kevin De Bruyne spreekt hij nog weleens Nederlands, dus hij is zijn tijd hier zeker niet vergeten. Op wie zet jij je geld zaterdag? Bij TOTO kun je 1  [script](function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start':

new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0],

j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src=

'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);

})(window,document,'script','dataLayer','GTM-MKLKXP7');[/script]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen