Liverpool betaalt tientallen miljoenen voor felbegeerde verdediger

28 mei 2021, 14:22

Liverpool heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. The Reds melden vrijdag via de officiële kanalen een akkoord te hebben bereikt met RB Leipzig over de overgang van Ibrahima Konaté. Worden de laatste plooien gladgestreken en doorstaat de 22-jarige centrumverdediger de medische keuring, dan draagt hij de komende jaren het shirt van Liverpool om zijn schouders.

Konaté werd al geruime tijd gelinkt aan een transfer naar Liverpool. De jonge Fransman werd opgeleid door FC Sochaux en werd na slechts elf wedstrijden in de Ligue 2 opgepikt door Leipzig. Bij de Duitse club speelde hij de afgelopen jaren 66 wedstrijden in de Bundesliga. Het voorbij seizoen kwam hij, mede door blessureleed, slechts tot veertien optredens in de Duitse competitie.

Liverpool raakte desalniettemin overtuigd van de kwaliteiten van Konaté, die op Anfield een meerjarig contract zal ondertekenen. Over de hoogte van de transfersom wordt door beide clubs geen uitspraken gedaan, al wordt er door diverse media gerept over een bedrag van circa 40 miljoen euro. Konaté is alweer de tweede centrumverdediger die Leipzig deze zomer verlaat. Eerder werd Dayot Upamecano verkocht aan Bayern München.

Door de komst van Konaté kan een streep worden gezet door een definitieve overstap van Ozan Kabak. De Turkse centrumverdediger werd het afgelopen half jaar gehuurd van Schalke 04, maar maakte niet dermate veel indruk dat de koopoptie in zijn contract werd gelicht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen