EK-voorbereiding verstoord: Cillessen besmet met corona

28 mei 2021, 12:11   Bijgewerkt: 28 mei 2021, 12:35

De voorbereiding van het Nederlands elftal op het EK is verstoord door een corona-besmetting. Jasper Cillessen heeft positief getest op het coronavirus en mist daardoor het trainingskamp in Portugal. 

De KNVB schrijft dat de 32-jarige doelman van Valencia deze week positief testte bij een PCR-controle. Volgens de RIVM-richtlijnen is Cillessen in zelfisolatie gegaan. De keeper, die overigens geen klachten vertoond, is derhalve niet van de partij als de Oranje-selectie zaterdag afreist naar Portugal.

Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op voor Cillessen. AZ-doelman Marco Bizot reist wel mee naar Portugal, maar hij was al als extra keeper aan de selectie voor het trainingskamp toegevoegd. Naast Cillessen zullen ook Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong niet met de selectie meereizen. Zij sluitten zondag in Lagos aan. Ook Nathan Aké, die zaterdag met Manchester City de Champions League-finale tegen Chelsea speelt, meldt zich later.

Cillessen mist door de corona-besmetting in elk geval één van de twee oefenwedstrijden die het Nederlands elftal in aanloop naar het EK speelt. Oranje neemt het op woensdag 2 juni, in Portugal, op tegen Schotland. Vier dagen later staat in de Grolsch Veste een vriendschappelijk duel met Georgië op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen