Transferweekje: Berghuis, Koeman en de trainerscarrousel

29 mei 2021, 12:33   Bijgewerkt: 29 mei 2021, 14:33

De transfermarkt opent binnenkort weer en clubs bereiden zich langzaam voor op de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Koeman

Er is de afgelopen weken al veel gezegd en geschreven over de toekomst van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De Nederlandse trainer zat begin deze week om tafel met Joan Laporta en hoewel naderhand de indruk werd gewekt dat het gesprek goed was verlopen, zou de voorzitter hebben aangegeven dat hij vijftien dagen de tijd wil om een nieuwe trainer te zoeken. Dat werd vrijdag min of meer bevestigd door het managementbureau van Koeman, dat [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385251/keiharde-aanval-management-koeman-breuk-lijkt-onafwendbaar/,_blank,met een tweet zijn onvrede uitte] over de gang van zaken. Dat gebeurde nadat Laporta op een persconferentie vertelde dat Koeman donderdag was opgenomen in het ziekenhuis, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385246/uitspraken-laporta-kloppen-van-geen-kant-koeman-kerngezond/,_blank,wat niet bleek te kloppen]. Het lijkt een actie te zijn geweest om de trainer, die nog voor één jaar vastligt in Camp Nou, te beschadigen. Door het gedrag van Laporta lijkt het schier onmogelijk dat de samenwerking met Koeman wordt voortgezet. Duidelijk is dat het laatste woord in deze soap nog niet is gezegd.

{image[346781][right-half][]}Toekomst Berghuis

De voorspelling dat Steven Berghuis (29) in de komende maanden de transfergeruchten bij Feyenoord gaat domineren, is geen gewaagde. De man die bij Oranje vermoedelijk een basisplaats heeft op het EK in de zomer is voor slechts vier miljoen (!) euro op te pikken. Mark van Bommel wil hem graag meenemen naar VfL Wolfsburg, terwijl PSV zijn situatie ook nog altijd meer dan op de voet volgt. Maar zelf zou de aanvaller een voorkeur hebben voor Ajax: hij wil namelijk dicht bij huis blijven en zou daarom graag in Amsterdam voetballen, zo deed De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen uit de doeken. Als hij de ster van Oranje wordt, zal men bij Feyenoord met pijn in het hart de slechts vier miljoen euro incasseren.

Drukke zomer voor Ajax

Er staat de komende tijd het een en ander te gebeuren bij Ajax. Zo ondernemen de Amsterdammers een nieuwe poging om Jay Gorter over te nemen van Go Ahead Eagles en zal [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385209/ajax-dicht-bij-akkoord-met-brighton-vijf-miljoen-voor-scherpen/,_blank,Kjell Scherpen] waarschijnlijk worden verkocht aan Brighton & Hove Albion. Maar er speelt meer. Zo lijkt Ajax dicht bij de komst van de gewilde [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385208/ajax-troeft-united-af-en-bereikt-akkoord-over-komst-sulemana/,_blank,Kamaldeen Sulemana] en maakt de club volgens De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij werk van de komst van Steven Bergwijn. Het is echter nog maar de vraag of Tottenham Hotspur hem wil laten gaan. Ondertussen is Ajax ook bezig met de verkoop van Lassina Traoré. Lokomotiv Moskou zou zich officieel hebben gemeld voor spits uit Burkina Faso, voor wie Ajax hoopt meer dan tien miljoen euro te ontvangen. En hoe staat het met de mogelijke vertrekkers? Hebben André Onana, David Neres en Nicolás Tagliafico hun laatste wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA inmiddels gespeeld?

Renovatie PSV

Roger Schmidt kreeg in de afgelopen zomer al carte blanche van de clubleiding in Eindhoven en deze zomer moet hij de ingezette renovatie voltooien. Andre Ramalho werd deze week binnengehaald, maar dat was niet het enige oorlogsgeweld. Het contract van Yorbe Vertessen werd verlengd en technisch manager John de Jong kondigde in elke linie versterking aan. De namen van Steven Berghuis (zie boven), Davy Pröpper, Luuk de Jong, Marco van Ginkel, Kenneth Paal, Micky van der Ven, Philipp Mwene, Jetro Willems en Kenneth Paal vielen afgelopen week in het transfercircuit bij PSV: wie haalt Schmidt ditmaal binnen? 

{image[348215][right-half][]}De ongelofelijke trainerscarrousel

Zelden hebben er zo veel vacatures bij Europese topclubs gestaan als momenteel het geval is. In de afgelopen week kwamen Real Madrid, Olympique Lyon, Lille OSC, Juventus, Internazionale, Napoli, Nice OGC en nog veel meer clubs zonder trainer te zitten. Juventus haalde met Massimiliano Allegri een gewilde coach binnen, ook Paris Saint-Germain-coach Mauricio Pochettino is begeerd: in Madrid en bij Tottenham Hotspur – dat eveneens nog altijd een nieuwe oefenmeester zoekt – [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385206/real-madrid-ook-in-de-race-om-gewilde-pochettino/,_blank,zouden ze hem ook terug willen halen]. Simone Inzaghi is hard op weg naar Internazionale, waardoor bij Lazio ook een vacature komt en Maurizio Sarri weer wordt genoemd. Een ongekende trainerscarrousel, die nog veel teweeg zal brengen. Komen er ook Nederlandse trainers aan de bak? [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385276/olympique-lyon-zeer-serieus-en-wil-doorpakken-voor-bosz/,_blank,Bosz wordt genoemd bij Lyon]. 

Kampioen Internazionale loopt leeg

De financiële problemen bij Internazionale zijn groot door een verandering in de regels voor de Chinese eigenaren. Ondanks het kampioenschap was dat voor trainer Antonio Conte genoeg reden om afscheid te nemen (zie ook boven) en de club moet flink gaan snijden. De salarissen moeten omlaag en er moeten veel spelers worden verkocht voor ten minste zo'n tachtig miljoen euro. De eerste slag daarvoor wordt mogelijk Achraf Hakimi, die als rechtshalf met zo'n veertig tot zestig miljoen euro flink wat oplevert. Volgens Sky Sports heeft Paris Saint-Germain serieuze interesse, al kan Real Madrid het bod altijd nog overtreffen. Lautaro Martinez zou mogelijk zelf weg willen, omdat hij een deel van zijn salaris moet inleveren als gevolg van de veranderingen. Hoe ziet de kampioensploeg van Inter er na de zomer uit?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen