De Graafschap afgetroefd in strijd om handtekening Kalezic

De Graafschap afgetroefd in strijd om handtekening Kalezic

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 mei 2021 – Darije Kalezic is weer onder de pannen. De 51-jarige oefenmeester heeft overeenstemming bereikt met FC Utrecht over een driejarig contract. In de Domstad wordt hij de hoofdtrainer van Jong FC Utrecht.

Kalezic maakte kortgeleden bekend dat hij MVV zou verlaten en werd daarop veelvuldig gelinkt aan De Graafschap, dat na het ontslag van Mike Snoei op zoek is naar een nieuwe trainer. Zijn toekomst ligt weliswaar in de Eerste Divisie, maar niet in Doetinchem. In de Domstad is Kalezic de opvolger van René Hake, die in de winterstop werd doorgeschoven naar het eerste elftal.

"Met Darije halen we een gedreven en ervaren trainer binnen, die weet wat er van spelers wordt gevraagd op de hoogste niveaus in het betaalde voetbal in binnen- en buitenland", reageert technisch directeur Jordy Zuidam. "We kiezen er bewust voor om wat dat betreft de lijn door te trekken die we hebben ingezet toen we in de zomer van 2019 René Hake aanstelden als hoofdtrainer van de beloftenploeg. Onder de leiding van Darije willen we de komende jaren de positieve ontwikkeling van ons beloftenteam als geheel en die van de talenten die er onderdeel van uitmaken op individueel niveau verder gestalte geven."

Kalezic zegt met 'veel respect' benaderd te zijn door Utrecht. "Binnen de organisatie beschouwen ze deze functie als zeer belangrijk. Iedereen weet dat ik een hoofdtrainer ben die heel graag met jonge spelers aan de slag ga. Hoewel ik bij een aantal clubs heb gewerkt waarin met name het behalen van resultaat de prioriteit was, ben ik tegelijkertijd nooit het gevoel met, en de aandacht voor ontwikkeling van jonge talentvolle spelers kwijtgeraakt. Ik verheug me erop om aan de slag te gaan in een organisatie waarin een topsportklimaat heerst. Ik hoop dat ik met mijn inbreng een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van FC Utrecht."

gerelateerd