'Willem II aast op Zwitserse verdediger met Nederlandse ouders'

28 mei 2021, 10:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II heeft zijn oog laten vallen Jasper van der Werff, zo bevestigt een betrouwbare bron aan het Brabants Dagblad. De 22-jarige centrumverdediger moet de eerste zomeraanwinst van de Tilburgers worden. Van der Werff is op dit moment nog speler van Red Bull Salzburg, waar hij vastligt tot de zomer van 2023.

Van der Werff is geboren en getogen in Zwitserland en heeft zijn Nederlandse naam te danken aan zijn Nederlandse ouders. De verdediger werd opgeleid door St. Gallen, debuteerde er in het eerste elftal en maakte in de zomer van 2018 de overstap naar Red Bull Salzburg.

De Oostenrijkse grootmacht stalde hem bij sattelietclub FC Liefering en de afgelopen anderhalf jaar bracht hij op huurbasis door bij FC Basel. Namens de Zwitserse club speelde hij 34 wedstrijden in de competitie en drie in de Europa League. In het seizoen 2019/20 was Van der Werff nog basisspeler toen Basel in de kwartfinale van de Europa League aantrad tegen Shakhtar Donetsk.

Het mag geen verrassing heten dat Willem II op zoek is naar nieuwe centrumverdedigers. Jordens Peters heeft een punt achter zijn loopbaan gezet en Sven van Beek en Sebastian Holmén lijken de club te verlaten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen