'Nike verscheurde contract Neymar vanwege misbruikonderzoek'

28 mei 2021, 08:29

Een onderzoek naar een beschuldiging van aanranding was voor Nike reden om vorig jaar de samenwerking met Neymar te beëindigen. Het sportmerk besloot het contract van de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain te verscheuren toen hij weigerde mee te werken aan een onderzoek naar de beschuldigingen van een medewerker van Nike.

Nike en Neymar maakten in augustus vorig jaar bekend uit elkaar te gaan. Om commerciële redenen, werd aanvankelijk beweerd. Dat ligt toch anders, zo blijkt nu. Het verhaal gaat dat Neymar in 2016 in een hotelkamer in New York heeft geprobeerd een vrouwelijke medewerker van Nike te dwingen tot orale seks. De vrouw diende in 2018 een klacht in en het jaar daarop werd een onderzoek gesstart.

Neymar neemt afstand van de beschuldigingen. "Neymar zal zich krachtig verdedigen tegen deze ongegronde aantijgingen zodra er een zaak is, wat op dit moment niet het geval is", reageert een woordvoerster van de Braziliaanse vedette tegenover het Amerikaanse The Wall Street Journal.

Neymar is al eens eerder beschuldigd van seksueel wangedrag. In 2019 deed een Braziliaans model in São Paulo aangifte van verkrachting. De zaak werd geseponeerd vanwege een gebrek aan bewijs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen