Van Persie pleit voor 'veel grotere rol' Ziyech bij Chelsea

Van Persie pleit voor 'veel grotere rol' Ziyech bij Chelsea

28 mei 2021 – Robin van Persie vindt het zonde dat de kwaliteiten van Hakim Ziyech niet optimaal benut worden door Thomas Tuchel. In zijn column in De Telegraaf pleit de voormalig aanvaller voor een grotere rol voor de Marokkaanse spelmaker bij Chelsea.

Het eerste seizoen van Ziyech in dienst van Chelsea is niet verlopen zoals gehoopt. Onder Tuchel, die in januari het stokje overnam van Frank Lampard, is de voormalig speler van Ajax geen vaste waarde. 'Je moet een halve machine zijn om te worden opgesteld. Tuchel verwacht loopvermogen, taken uitvoeren en extreem veel arbeid van zijn spelers. Hij is geen verdedigende coach, maar het heeft wel een hoge prioriteit', schrijft Van Persie.

'Zonde eigenlijk dat de creativiteit van een speler als Ziyech, Pulisic of Kovacic, die ik een geweldenaar vind, minder tot uiting komt. Kovacic is hun motor en spelmaker. Ziyech heeft verder naar voren ook die kwaliteiten, maar hij zou een veel grotere rol moeten hebben', aldus Van Persie, die volgend seizoen weer officieel in dienst treedt bij Feyenoord.

Volgens Van Persie is Ziyech nu voortdurend aan het zoeken. 'Komt op alle plekken in het team, maar zo moeilijk kan het niet zijn toch om zo'n creatieve speler een goede positie te geven? Je kan het namelijk ook anders zien, geef eerst Kovacic en Ziyech een belangrijke rol en laat mannen als Kanté en andere types daar omheen werken.'

gerelateerd