'Inter vindt met Inzaghi snel opvolger voor Conte'

27 mei 2021, 19:35   Bijgewerkt: 27 mei 2021, 20:38

Internazionale zit na het vertrek van Antonio Conte niet lang zonder trainer. De club heeft een opvolger gevonden in Simone Inzaghi, die daarmee SS Lazio achter zich laat. Verwacht wordt dat het slechts een kwestie van uren is voor de trainer zijn handtekening onder zijn contract zet. 

Dat meldde transferexpert Fabrizio Romano donderdagavond, nadat hij de naam van Inzaghi al eerder liet vallen. Het zou gaan om een contract van twee jaar. Ook Maurizio Sarri, Paulo Fonseca en Sérgio Conceiçao werden aan Inter gelinkt, maar geen van hen is een serieuze optie geweest voor Inter, weet Romano. 

Inzaghi was de afgelopen vijf jaar hoofdtrainer van SS Lazio. Afgelopen seizoen eindigde hij met de club op de zesde plek, die in Italië recht geeft op Europa League-voetbal. Met Inter stroomt hij echter de Champions League in, al zal ook Inzaghi op de hoogte zijn van de teruggeschroefde ambities van de club. Vanwege de financiële problemen van Inter zullen enkele sterkhouders verkocht moeten worden. 

Inter beleefde het succesvolste seizoen in jaren onder Conte door voor het eerst sinds 2010 de Scudetto te pakken. Kort daarop ontstond echter onenigheid tussen de trainer en het bestuur. De genoemde plannen van de club waren de reden: Conte had juist de ambitie om het kampioenschap een goed vervolg te geven en kon zich daarom niet vinden in het besluit van het bestuur, wat leidde tot zijn vertrek. 

Lees ook: Conte verlaat Inter met ruzie ondanks titel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen