Versterkingen NEC hard nodig: "Niet voor niets zevende geworden"

27 mei 2021, 18:51   Bijgewerkt: 27 mei 2021, 19:17

De vreugde was groot toen NEC als nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie geheel onverwacht toch wist te promoveren. Al snel daalde echter ook het besef in dat de club aan de bak moet om zich klaar te maken voor de Eredivisie. Handhaving is de logische doelstelling, maar daarvoor moet nog flink wat gebeuren. 

In 2015 keerde NEC na een seizoen in de Eerste Divisie direct terug naar het hoogste niveau, maar twee jaar later degradeerde het opnieuw. Vanaf dat moment verbleven de Nijmegenaren vier jaar op het een na hoogste niveau, tot de plotselinge promotie van dit seizoen. "De club heeft zo diep gezeten na die tweede degradatie", vertelde Van Schaik. "Dat heeft veel pijn gedaan. Die hunkering naar de Eredivsie was zó groot. Dit willen we nooit meer meemaken. Dan komt de club echt in de financiële problemen, dus het mag ook nooit meer gebeuren."

En dus is het zaak om flink aan de selectie te sleutelen. "Ik denk dat we ons overal moeten versterken. Wij zijn gewoon zevende geworden in de Eerste Divisie en dat was niet voor niets", was trainer Rogier Meijer realistisch. "We hebben een jonge ploeg. Van de jongens die overblijven hebben er drie Eredivisie gespeeld, dat is echt heel weinig. We hebben twee echte routiniers met Rens van Eijden en Édgar Barreto en we hebben Jordy Bruin die een wedstrijd of tien in de Eredivisie heeft gespeld. Daar zal zeker ervaring bij moeten." Ook een veelscorende spits staat op het wensenlijstje van de trainer.

De vraag hoe dat bekostigd moet gaan worden, lijkt al beantwoord. De club kan immers altijd rekenen op de hulp van suikeroom Marcel Boekhoorn. Toch moet daar niet te veel van verwacht worden, benadrukte Van Schaik. "Natuurlijk zal Marcel de club financieel ondersteunen, maar hij is niet zomaar een pinautomaat waar we heen kunnen lopen om vier spelers te halen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen