'Real Madrid ook in de race om gewilde Pochettino'

'Real Madrid ook in de race om gewilde Pochettino'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 mei 2021 – Nog geen halfjaar nadat hij bij Paris Saint-Germain aan de slag ging, is de kans groot dat Mauricio Pochettino alweer vertrekt. De Argentijn zou op het lijstje staan om de vandaag vertrokken Zinédine Zidane op te volgen bij Real Madrid. Eerder op de dag werd hij ook al gelinkt aan een terugkeer bij Tottenham Hotspur.

Verschillende media, onder wie het Spaanse Marca, berichtten donderdagmiddag over de interesse van Real. Voor de Madrilenen zou hij naar verluidt de voornaamste kandidaat zijn om Zidane op te volgen. Ook Massimiliano Allegri stond op de nominatie, maar hij lijkt terug te keren naar Juventus. Pochettino zou op zijn beurt niet op een lijn zitten met PSG-eigenaar Leonardo en om die reden open staan voor een transfer.

Real is niet de enige kandidaat die Pochettino graag vast zou leggen. Ook Tottenham Hotspur is nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer en zou een terugkeer van de Argentijn wel zien zitten. Dat meldde The Athletic eerder op de dag. Volgens het Engelse medium zijn trainer en club al met elkaar in gesprek, maar laat PSG Pochettino, die nog een contract heeft tot 2022, liever niet gaan. Met de interesse van Real is daar nog een extra obstakel bij gekomen.

Pochettino was nog niet lang bezig in Parijs; in januari van dit jaar volgde hij de ontslagen Thomas Tuchel op. Tussen 2014 en 2019 stond hij ook al aan het roer bij The Spurs. In die periode bereikte hij onder meer de Champions League-finale (verloren tegen Liverpool). Pochettino is daarnaast manager geweest van Espanyol en Southampton. 

gerelateerd