'Tottenham Hotspur mikt op 'shock return' van Pochettino'

27 mei 2021, 09:35   Bijgewerkt: 27 mei 2021, 10:32

Tottenham Hotspur is in de zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij een oude bekende. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde The Athletic hoopte de Engelse grootmacht Mauricio Pochettino te strikken als definitieve opvolger van José Mourinho. De club en trainer zouden inmiddels al met elkaar in gesprek zijn.

Pochettino werd in november 2019 ontslagen door Tottenham Hotspur. De club hield hem verantwoordelijk voor de teleurstellende resultaten. Op het moment dat de Argentijnse oefenmeester op straat werd gezet, bezette de Londense club de veertiende plaats in de Premier League. Ook het seizoen daarvoor verliep teleurstellend, al schopte Spurs het wel ten koste van Ajax tot de Champions League-finale.

Pochettino was vijf jaar trainer van Tottenham Hotspur toen zijn dienstverband werd beëindigd. Ruim een jaar later, in januari, vond hij een nieuwe club: Paris Saint-Germain. Met de Franse grootmacht legde hij ruim een week geleden beslag op de Coupe de France, maar in de strijd om de landstitel moest PSG het verrassend afleggen tegen Lille OSC.

Het lijkt een lastig karwei te worden voor Tottenham Hotspur om Pochettino opnieuw aan te stellen. De Argentijnse trainer beschikt in Frankrijk namelijk over een contract dat nog een jaar doorloopt en PSG wil zijn coach eigenlijk niet laten gaan. The Athletic schreef eerder deze week nog dat Erik ten Hag nog altijd in beeld was bij Spurs. Hij zou samen met Ralf Rangnick (clubloos) één van de twee favorieten zijn om de erfenis van Mourinho over te nemen. Met Pochettino lijkt het tweetal er een geduchte concurrent bij te hebben.

Pochettino wil terug

De Franse televisiezender TF1 maakt ook melding van die interesse van Tottenham Hotspur en claimt dat Pochettino naar de Engelse club wil terugkeren. De trainer zou niet helemaal tevreden zijn in Parijs. PSG wil hem echter niet laten gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen