Strijd barst los: megatalent Donnarumma gratis op te pikken

26 mei 2021, 22:20

Gianluigi Donnarumma is deze zomer gratis op te pikken bij AC Milan. De nog altijd pas 22-jarige doelman heeft definitief besloten zijn contract in Milaan niet te verlengen, waardoor hij transfervrij naar een nieuwe club kan verkassen. Daarmee nemen de Rossoneri afscheid van een van de sterkhouders van de laatste jaren.

Donnarumma maakte al op zestienjarige leeftijd zijn debuut onder de lat bij AC Milan. In het seizoen 2015/16 verdedigde de tiener liefst 31 keer het doel van zijn club. Ook in de seizoenen daarna was hij eerste keuze en toonde hij aan de perfecte opvolger van Gianluigi Buffon bij Italië te zijn. In totaal stond hij al 251 keer tussen de Milanese palen.

Daarin hield hij liefst 88 keer de nul bij Milan, dat jarenlang in de troosteloze middenmoot van Italië bungelde. Op zeventienjarige leeftijd werd de stormachtige ontwikkeling van Donnarumma beloond met een oproep voor de Italiaanse nationale ploeg. Tot dusverre staat de teller bij de Azzurri op 25 optredens. Tijdens het komende EK is Donnarumma hoogstwaarschijnlijk eerste doelman.

Juventus heeft de doelman inmiddels bovenaan de verlanglijst gezet voor komend seizoen, maar de concurrentie is moordend. Ook het Engelse Manchester United en Chelsea hebben de gratis topkeeper op de korrel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen