Barça, Juve en Real houden voet bij stuk wat betreft Super League

26 mei 2021, 20:35

FC Barcelona, Juventus en Real Madrid leggen zich niet zomaar neer bij het afketsen van de Super League. De Europese grootmachten blijven op zoek naar mogelijkheden om het voetbal te moderniseren en vinden dat de UEFA slecht bezig is als het de clubs besluit te straffen. Dat hebben de drie clubs laten weten via een gezamenlijk statement.

De UEFA is momenteel aan het kijken op welke manier de deelnemers aan de Super League gestraft kunnen worden. Daarbij lijken Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid er genadig af te komen. Die clubs lieten namelijk snel weten alsnog niet deel te nemen aan de nieuwe competitie.

Barcelona, Juventus en Real zien het echter nog altijd zitten in een mogelijke Super League. De clubs opperen dat de UEFA enkel bezig is met straffen en niet met hen in gesprek wil om de mogelijkheden te bekijken. De voetbalbond heeft inmiddels een tuchtdossier geopend en dat noemen Barça, Juve en Real onbegrijpelijk. De houding van de UEFA wordt alarmerend genoemd.

Volgens de UEFA hebben de clubs door hun mogelijke deelname aan de Super League meerdere regels overteden. Een mogelijke sanctie is dat de ploegen niet mogen deelnemen aan de Champions League. Dat zou natuurlijk grote gevolgen hebben voor de werkgevers van onder meer Ronald Koeman, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen