St. Juste niet gebeld door De Boer: "Hij zag het pas op het filmpje"

26 mei 2021, 20:05

Jeremiah St. Juste was woensdagmiddag een van de acht laatste afvallers voor het komende EK voetbal. De 24-jarige verdediger overleefde de laatste schifting in de 34-koppige selectie niet. De speler van het Duitse FSV Mainz was lang in de veronderstelling dat hij mocht deelnemen aan het EK, maar werd alsnog op pijnlijke wijze geconfronteerd met het slechte nieuws.

Op de persconferentie gaf bondscoach Frank de Boer nog aan dat hij al zijn afvallers persoonlijk op de hoogte had gebracht met een belletje. Eerder werd al bekend dat Anwar El Ghazi op de hoogte werd gesteld door een WhatsApp-berichtje. St. Juste zag het slechte nieuws pas in het aankondigingsfilmpje, bevestigt zijn zaakwaarnemer en broer Yoshua.

"Jeremiah zat om twee minuten voor half drie nog in de hoop dat hij naar het EK zou gaan", aldus Yoshua in gesprek met De Telegraaf. "Dat je dan via een journalist moet horen dat je er niet bij zit… Kort daarop kregen we via via hetzelfde te horen en het filmpje van de KNVB om half drie was de bevestiging. Eerder kregen we links en rechts de berichten door van spelers die waren afgevallen. Stiekem hoop je dan dat Jeremiah naar het EK gaat."

Dat gebeurde echter niet. "Dan denk je als een telefoontje uitblijft: hé, misschien zit ik er toch écht bij. Nu kwam hij via een filmpje definitief te weten dat hij er niet bij zat, terwijl hij zelf nog helemaal niets had gehoord. Dat de bondscoach dan op de persconferentie desgevraagd verkondigt dat niemand dát hoefde te ondergaan en hij de boodschap persoonlijk heeft overgebracht, klonk voor mij dan ook vreemd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen