Breuk definitief: Conte verlaat Inter met ruzie ondanks titel

26 mei 2021, 19:35   Bijgewerkt: 26 mei 2021, 19:58

De wegen van Antonio Conte en Inter zijn definitief gescheiden. De Italiaanse topcoach leidde zijn ploeg dit seizoen voor het eerst in elf jaar naar de Italiaanse landstitel, maar na onenigheid tussen het bestuur en de coach is er een einde gekomen aan de samenwerking. Dat heeft de club inmiddels bevestigd.

Conte en het bestuur lagen de afgelopen dagen overhoop nadat bekend werd dat de topclub diverse sterspelers in de verkoop wilde doen. Vanwege financiële problemen moest de club zo'n honderd miljoen euro verdienen op de transfermarkt. Dat botste met de ambitie van Conte: hij wilde juist investeren in zijn selectie om op die manier de titel te prolongeren en aan te haken bij de Europese top.

Inter moet een bedrag van rond de 7 miljoen euro ophoesten om zijn contract af te kopen. Conte lag nog tot volgend jaar zomer vast. Vorig seizoen werd er al gespeculeerd over een vertrek van de trainer, die alsnog het vertrouwen kreeg van de clubleiding. Dat betaalde hij uit door zijn ploeg voor het eerst sinds 2010 naar de felbegeerde Scudetto te leiden.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is Inter direct bezig met het denken aan een opvolger. Zo staan Massimiliano Allegri en Simone Inzaghi bovenaan de verlanglijst. Eerstgenoemde staat eveneens op de radar van Real Madrid, dat hoogstwaarschijnlijk afscheid neemt van Zinédine Zidane.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen