Dit zijn de verdedigers van het Nederlands elftal op het 2020

26 mei 2021, 14:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De EK-selectie van Frank de Boer wordt woensdagmiddag officieel gepresenteerd. Ditmaal doet de KNVB dat op opmerkelijke wijze: per linie worden de namen bekend gemaakt. Met Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi kwamen er reeds twee afvallers naar buiten, inmiddels zijn de keepers én verdedigers officieel gepresenteerd door bondscoach Frank de Boer. Met Rick Karsdorp (AS Roma), Jeremiah St. Juste (1. FSV Mainz) en Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) en Kenny Tete (Fulham) vielen er vier verdedigers af. 

Dat betekent dat onder andere Patrick van Aanholt, Jurriën Timber, Nathan Aké en Joël Veltman de schrifting hebben overleefd. Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Owen Wijndal en Denzel Dumfries behoren ook tot de selectie van De Boer, maar dat mag geen verrassing heten. Ajacied Daley Blind wordt fit genoeg geacht voor speeltijd tijdens het EK en zit ook bij de definitieve selectie. 

Lees ook: Dit zijn de keepers van het Nederlands elftal op het EK 2021

Blind raakte in de laatste interlandperiode geblesseerd aan zijn enkel en is sindsdien niet meer in actie gekomen voor Ajax. Het EK werd 'een race tegen de klok' voor de multi-inzetbare speler, maar die heeft hij dus gewonnen van zijn enkelblessure. Aanvoerder en sterkhouder Virgil van Dijk liet eerder al weten dat het eindtoernooi voor hem niet haalbaar was: hij is derhalve dan ook niet opgeroepen.

Voor Timber is het zijn eerste oproep bij het Nederlands elftal. Samen met PSV-aanvaller Cody Gakpo was de Ajax-verdediger voor het eerst opgeroepen voor Oranje na een sterk clubseizoen en de verwachting was ook dat hij erbij zou zitten. Als de Ajacied zou afvallen, mocht hij namelijk niet terug naar Jong Oranje, dat ook nog actief is op een eindtoernooi. Daardoor is de verwachting dat ook Teun Koopmeiners en Gakpo bij de selectie zitten. 

Verdedigers: Patrick van Aanholt, Nathan Aké, Daley Blind, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Joël Veltman, Jurriën Timber, Stefan de Vrij en Owen Wijndal

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen