'Opmerkelijk: zonder trainingsminuten valt El Ghazi af bij Oranje'

26 mei 2021, 13:05   Bijgewerkt: 26 mei 2021, 15:38

Anwar El Ghazi (26) is de volgende afvaller bij het Nederlands elftal. De buitenspeler is door Frank de Boer gebeld dat hij géén deel uitmaakt van de EK-selectie voor het eindtoernooi in de komende zomer. Eerder werd Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) dezelfde boodschap medegedeeld, waardoor eenvierde van de afvallers bekend is. Ook voor keeper Bizot is er naar verluidt geen ruimte in de selectie. 

Dat schrijft De Telegraaf althans. Het is enigszins opmerkelijk dat El Ghazi geen oproep krijgt, omdat de buitenspeler die in goede vorm verkeert nog geen enkele trainingsminuut heeft gemaakt. Hij behoorde niet tot de selecte gezelschap dat de afgelopen dagen al trainde in Zeist, omdat de Premier League langer doorliep. Toch krijgt El Ghazi net als zijn competitiegenoot dus geen oproep, waardoor de eerste flinke schifting voorin al gemaakt is. 

Cody Gakpo en Quincy Promes mogen daardoor steeds meer hopen op een oproep, al zal er misschien een van beide buitenspelers nog afvallen. Van de PSV'er is de verwachting dat hij tot het keurkops zal behoren, aangezien hij anders beter naar Jong Oranje had gekund. Spelers die bij De Boer afvallen vallen anders dan op voorhand werd aangenomen namelijk niet terug op de beloftenploeg, die eerder al het restant van het jeugd-EK speelt. 

Lees ook: Eerste Oranje-afvaller bekend: Bergwijn niet mee naar het EK

Bizot niet, Koopmeiners wél

Bizot, die recentelijk zelf overigens nog te kennen gaf dat hij zijn rol bij het Nederlands elftal al kende, is niet verrassend. De vorige keren behoorde de sluitpost alleen tot de definitieve selectie als er spelers wegvielen. Middenvelder Teun Koopmeiners zou hebben gehoord dat hij wél meemag naar het EK en ook dat is gezien zijn rol bij Jong Oranje niet echt verrassend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen