Publiek welkom bij laatste oefenduel Oranje voor EK

26 mei 2021, 11:20

De oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Georgië wordt met publiek gespeeld. Op zondag 6 juni zijn 7.500 toeschouwers welkom in de Grolsch Veste, zo maakt de KNVB woensdagmorgen via de officiële kanalen bekend. De oefeninterland is de tweede wedstrijd die in het kader van Testen voor toegang tot evenementen met beperkt publiek wordt gespeeld.

In maart speelde Oranje de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland in de Johan Cruijff ArenA met 5.000 toeschouwers op de tribune. Supporters zijn alleen welkom als zij bij binnenkomst een negatief coronatestbewijs kunnen overleggen. Op diezelfde manier werden de afgelopen tijd ook diverse wedstrijden in de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en in de play-offs afgewerkt.

In aanloop naar het EK speelt Oranje nog twee oefenwedstrijden. De eerste wordt op woensdag 2 juni afgewerkt. Dan nemen de manschappen van bondscoach Frank de Boer het tijdens het trainingskamp in Portugal op tegen Schotland. Vier dagen later staat voor Oranje de oefeninterland tegen Georgië op het programma.

De Boer maakt vanmiddag om 14.00 uur bekend welke 26 spelers hij meeneemt naar het EK. De voorselectie bestaat uit 34 spelers, waardoor er nog acht moeten afvallen. Later op de middag zal hij zijn keuzes tijdens een persbijeenkomst toelichten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen