PSV legt miljoenen neer voor oogappeltje van Schmidt

26 mei 2021, 09:08   Bijgewerkt: 26 mei 2021, 12:31

PSV heeft de tweede zomeraanwinst al binnen: na de komst van Joël Drommel (FC Twente) komt ook de ervaren verdediger André Ramalho Silva per direct over van Red Bull Salzburg en hij tekent een contract voor drie seizoenen in het Philips Stadion. Aan de man die eerder samenwerkte met Roger Schmidt hangt een prijskaartje van naar verluidt zo'n 2,5 miljoen euro.

Afgelopen zondag vloog hij naar Eindhoven voor de medische keuring en werd daar al gesignaleerd, waardoor de deal in kannen en kruiken was en uitlekte. Technisch manager John de Jong is blij met de kersverse aanwinst, ondanks dat Salzburg hem enkele jaren geleden nog transfervrij oppikte en PSV nu dus ruim twee miljoen euro voor hem neerlegt. "Met André Ramalho halen we een ervaren centrale verdediger naar PSV die bekend is met de voetbalfilosofie van Roger Schmidt en de kwaliteiten heeft om dat op het veld uit te voeren", legt De Jong uit.

"Daarnaast weet hij wat het is om voor de prijzen te moeten spelen én deze te winnen. We volgen de verrichtingen van André al vanaf het moment dat hij in Europa actief is en hadden nu een kans hem naar PSV te halen. Daar hebben we direct naar gehandeld", vervolgt de technisch manager. De Braziliaan had nog een contract voor één seizoen in Oostenrijk en speelde eerder voor onder andere Bayer Leverkusen en 1. FSV Mainz.

Lees ook'Vuurwerk bij PSV: De Jong-terugkeer moet de klapper worden'

Eerder werd Drommel al binnengehaald bij PSV, dat ook de transfervrije Marco van Ginkel op de korrel heeft. Daarnaast worden er nog diverse spelers gelinkt aan een overgang naar Eindhoven, onder wie Luuk de Jong, FSV Mainz-linksback Philipp Mwene, Davy Pröpper en ook FC Volendam-talent Micky van de Ven. De eerste twee zomeraanwinsten lijkt dus vooral het begin van een drukke transferzomer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen