Kamp Álvarez blij dat er streep ging door Valencia-transfer

26 mei 2021, 08:28

Ajax-middenvelder Edson Álvarez was afgelopen winter héél dicht bij een overgang naar het Spaanse Valencia. Maar mede omdat de financiële kant van de deal voor de Amsterdammers niet geweldig was, gingen Erik ten Hag en Marc Overmars voor de overgang liggen. Zaakwaarnemer  Fulco van Kooperen is met terugwerkende kracht blij dat dát destijds gebeurde.

Dat vertelt hij tegenover Ajax Showtime. Hoewel Álvarez op dat moment wilde vertrekken vanwege een gebrek aan speeltijd en omdat zijn vrouw nog altijd Nederland niet in kon, zijn beide zaken in het afgelopen half jaar positief veranderd. "Ik ben blij dat Erik ten Hag en Marc Overmars achter hem zijn blijven staan en voor een transfer gingen liggen. Zij verrichten geweldig werk voor Ajax", vertelt Van Kooperen tegenover Ajax Showtime over de geruchten van destijds.

Valencia had zeer serieuze interesse, maar ook weinig financiële middelen. Inmiddels is alles anders en een vertrek lijkt in deze zomer dan ook niet meer aan de orde. "Ik weet dat Ten Hag heel erg met Edson met bepaalde dingen bezig is", aldus de belangenbehartiger over de strijd op het middenveld voor de Mexicaan. "Ik gun Edson een mooie toekomst bij Ajax en ooit een stap naar een iets warmer land, haha."

Lees ook'Ajax laat Álvarez ook na nieuwe poging van Valencia niet gaan'

Volgens Van Kooperen was de dip die Alvarez had, niet vreemd. "Kijk naar onze Nederlandse jongens in het buitenland. Dat gaat ook niet vanzelf en zoals ze hier gewend waren", stelt hij. Bovendien speelde de situatie van zijn vrouw ook volop mee. Volgens hem maakt zijn pupil ontzettend veel stappen. "Vooral als mens. Natuurlijk is hij aan de bal beter geworden en straalt hij meer vertrouwen uit, maar ik vind hem als mens gegroeid."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen