Wijnaldum op weg naar Barça: "Goede én sympathieke speler"

25 mei 2021, 22:53

Georginio Wijnaldum is hard op weg naar FC Barcelona, dat hem over gaat nemen van Liverpool. Alle signalen wijzen tenminste die kant op. Henk ten Cate en Boudewijn Zenden vindt het een mooie en verdiende transfer voor de Nederlander.

Ten Cate werkte als assistent-trainer van Frank Rijkaard bij Barcelona en kent de club dus goed. "Het is voor Georginio een prachtige transfer, die ik hem echt van harte gun. Wijnaldum is een goede én sympathieke speler, een mooi mens", vertelt de ervaren coach aan De Telegraaf. Dat Barcelona bij hem is uitgekomen, snapt Ten Cate wel. "Georginio heeft de laatste jaren bij Liverpool bewezen op topniveau een absolute meerwaarde te zijn."

De vraag is natuurlijk op welke positie Wijnaldum zal gaan spelen. "Ik vermoed als een 'acht', die in de spits opduikt. Barcelona moet over het algemeen in kleine ruimtes spelen. Dan kun je met lopende mensen heel gevaarlijk worden", denkt hij. Ook Boudewijn Zenden, die in zijn loopbaan juist van FC Barcelona naar Liverpool vertrok, vindt het een mooie en goede deal. "De interesse was er afgelopen zomer al, maar toen was hij te duur voor Barcelona. Koeman en Georginio hebben succesvol samengewerkt bij Oranje en nu is hij transfervrij. Hem halen, is dus geen grote gok. Wijnaldum heeft zich in de Premier League en de Champions League bewezen."

Hij ziet tevens mogelijk een Nederlandse enclave ontstaan. "Het zou me niet verbazen als de komst van Wijnaldum de voorbode is van het aantrekken van Memphis Depay. Met het drietal Wijnaldum, Frenkie de Jong en Depay kan Koeman zijn stempel op het elftal drukken. Hij voelt zich prettig bij de Nederlandse school, die deze jongens op het lijf is geschreven en ook past bij de Barça-cultuur."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen