Petrovic: "Goede fles wijn opengetrokken met de leiding"

25 mei 2021, 20:30

Hij zag zelf wel heil in een langer verblijf bij Willem II, maar na twee gesprekken met de clubleiding van de Tilburgers is Zeljko Petrovic vertrokken uit Tilburg. De trainer hield de club tot zijn grote vreugde in de Eredivisie, maar een langer verblijf was hem desondanks niet gegund. Rancune heeft hij niet.

Petrovic voerde nog wel twee gesprekken met de leiding, maar kreeg toen te horen dat er geen toekomst voor hem zou zijn. "Toen op een gegeven moment duidelijk werd dat we er niet uitkwamen, heb ik een goede fles rode wijn opengetrokken en hebben we nog een hele tijd zitten praten, over van alles", zegt Petrovic tegen het Brabants Dagblad over de momenten met Martin van Geel en Joris Mathijsen.

"Dus ik heb totaal geen rancune richting Joris en Martin. We zijn als grote mannen uit elkaar gegaan. Zij zijn mij dankbaar en ik ben hen dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Ik heb vier prachtige maanden beleefd bij Willem II, dat zal ik tot mijn dood niet vergeten. Dat pakt niemand van mij af", zegt Petrovic.

Maar waarom is het niet gelukt om eruit te komen met de club? "Mijn salaris? Haha. Nee, daar heeft het zeker niet mee te maken. En wensen op spelersgebied? Ook niet." Verder wil hij zich er niet over uitspreken. "Ik wil die prachtige maanden niet verpesten door iets verkeerds te zeggen. Ik respecteer het besluit van de clubleiding. Zij vinden dat iets anders beter is voor de club dan hoe ik er over denk. Dat kan. En zij moeten het bepalen. Zij worden afgerekend op hun keuzes."

Volgens Petrovic is er nog niets duidelijk over een nieuwe functie. "Ik ga nergens solliciteren. Daar ben ik te trots voor. En ik denk dat mensen hebben gezien wat ik bij Willem II heb gedaan. We zullen wel zien. Ik wil in ieder geval iedereen bij de club bedanken. Van Joris, tot Ilse in de keuken. We hebben het samen gedaan, met z'n allen." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen