Kassa in Amsterdam: Champions League-inkomsten stijgen door

25 mei 2021, 19:02

Ajax is als kampioen van Nederland verzekerd van een plaats in de Champions League en dat zal ongetwijfeld voor lachende gezichten zorgen in Amsterdam. Er is komend seizoen namelijk nog meer geld te verdienen in de Champions League dan in het seizoen 2020/2021 het geval was.

Het Franse L'Équipe heeft uit gegevens van de UEFA opgemaakt dat er inkomsten van de Champions League-deelnemers verder zullen stijgen. Ajax kan in ieder geval 15,64 miljoen euro tegemoet zien als startgeld. Dat is ongeveer vier ton meer dan vorig seizoen. Natuurlijk is ook PSV nog in de race voor dat bedrag, als het zich via de voorrondes weet te plaatsen voor het toernooi.

Ook is duidelijk geworden wat een club gaat verdienen bij een overwinning in de Champions League. Elke zege levert 2,8 miljoen euro op en dat is ongeveer een ton meer dan vorig seizoen het geval was. Een gelijkspel is goed voor 930.000 euro en dat is ongeveer 30.000 euro meer dan vorig seizoen. Als een club de tweede ronde haalt, wordt er 9,6 miljoen euro opgestreken. Dat is een ton meer dan vorig seizoen.

Kwalificatie voor de kwartfinale levert 10,6 miljoen euro, een plek in in de halve finale is goed voor 12,5 miljoen euro. Wordt de finale gehaald, dan kan er 15,5 miljoen euro tegemoet worden gezien.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen