Voetbalnomade Büttner flirt openlijk met De Graafschap

25 mei 2021, 18:20

Na jaren in het buitenland te hebben gespeeld, overweegt Alexander Büttner (op archiefbeeld) deze zomer terug te keren naar zijn thuisland. De linksback is momenteel clubloos en wil graag weer in Nederland spelen. De geboren Doetinchemmer zou graag aan de slag gaan bij De Graafschap.

Dat zegt de 32-jarige verdediger tegen De Gelderlander. Büttner zit sinds eind 2020 zonder club, na zijn vertrek bij New England Revolution. Eerder speelde hij voor Vitesse, Manchester United, Dinamo Moskou en RSC Anderlecht. "De Graafschap is voor mij een mooie club", zegt de speler.  "Zelf ben ik nog niet klaar met voetballen. Clubs uit binnen- en buitenland hebben belangstelling. De fans van De Graafschap zijn geweldig, diverse van die jongens ken ik. Een mooie club in de stad waar ik vandaan kom. De Graafschap hoort in de Eredivisie en misschien kan ik daarbij wel helpen."

De verdediger heeft meegekregen dat Joseph Oosting in beeld is als mogelijke trainer van De Graafschap. De twee kennen elkaar al lang. "Oosting ken ik heel goed van Vitesse", zegt Büttner. "Hij weet hoe je met spelers om moet gaan." Mogelijk gaat de verdediger dus een nieuwe samenwerking aan met hem. "Ik miste mijn familie", zegt Büttner over zijn tijd in Amerika. "We waren samen maar ook eenzaam. Dieptepunt was dat mijn moeder geen toestemming kreeg van de autoriteiten om ons te bezoeken. Ze had haar koffers al gepakt."

De Graafschap speelt komend seizoen wederom in de Eerste Divisie, omdat promotie niet slaagde via de reguliere competitie en ook niet via de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen