Berghuis over rode kaarten: "Vind het erg meevallen"

25 mei 2021, 16:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis heeft zich maandag, daags na de gewonnen play-offs met Feyenoord, gemeld bij het Nederlands elftal. De buitenspeler maakt zich op voor zijn eerste eindtoernooi met Oranje en heeft niet het gevoel dat de rode kaarten die hij pakten bij Feyenoord, mogelijke gevolgen gaan hebben voor een eventuele basisplek.

Berghuis kreeg dit seizoen rode kaarten tegen sc Heerenveen en Vitesse. Die tackles leverden hem veel kritiek op, omdat hij als aanvoerder van de Rotterdammers op die momenten zijn ploeg in de steek liet. Berghuis vindt echter niet dat er te zwaar aan de kaarten getild moet worden. Hij kan zijn emoties en frustraties prima onderdrukken. Hij is dan ook niet door bondscoach Frank de Boer aangesproken op zijn gedrag, zegt hij tegen Voetbal International. "Nee, eigenlijk niet", vertelt de aanvaller.

Bij bovengenoemd medium gaat hij dieper in op zijn twee rode kaarten. "De rode kaart tegen Heerenveen vond ik niet schokkend", zegt hij over zijn overtreding op Rami Kaib. "De tweede gele kaart was een sliding om de bal te veroveren. Maar die werd een seconde eerder voor me uitgetikt. Het liefst vermijd je dit soort momenten natuurlijk. Maar als je ambitieus bent en de sport op een bepaalde manier beleeft…":

Kritisch op zichzelf is hij wel wat betreft de rode kaart tegen Vitesse. Hij werd toen van het veld gestuurd na een harde charge op Maximilian Wittek. "Tuurlijk is een rode kaart zoals tegen Vitesse niet goed te praten", vertelt de aanvaller. "Waar ik eigenlijk gewoon moest meelopen, zet ik te laat een sliding in om balverlies te herstellen. Eerlijk gezegd ben ik daar niet heel erg van geschrokken. In tegenstelling tot veel anderen. Ik neem het mezelf kwalijk, omdat ik hierdoor de wedstrijden tegen Ajax en ADO Den Haag miste. Die verloren we allebei. Dat is niet goed. Maar verder vind ik het heel erg meevallen. Maar ja, dat is hoe ik het zelf zie."

Lees ook: Berghuis beslist na EK over toekomst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen