Twee boeiende krachtmetingen voor Leeuwinnen richting Spelen

25 mei 2021, 17:54

Voor de Oranje Leeuwinnen is de blik alvast gericht op de Olympische Spelen van komende zomer. In aanloop naar dat toernooi zal het team van Sarina Wiegman nog twee boeiende krachtmetingen tegemoet gaan. De KNVB heeft dinsdag bekendgemaakt dat er oefenwedstrijden tegen Italië en Noorwegen wachten.

Op vrijdag 10 juni wacht voor Oranje de eerste oefenwedstrijd. In het Noord-Italiaanse Ferrara wordt er dan geoefend tegen Italië, dat vijftiende staat op de wereldranglijst. Nederland koestert goede herinneringen aan de Italiaanse vrouwen, aangezien de teams elkaar in 2019 nog troffen op het WK. Oranje won toen in de kwartfinale met 0-2.

Vier dagen na de oefenwedstrijd tegen Italië wacht voor Nederland een volgende oefeninterland. In Enschede wordt er dan geoefende tegen Noorwegen. Oranje keert zodoende terug naar het stadion waar het in 2017 de EK-finale won door in de finale te winnen van Denemarken. Overigens zal er op zaterdag 3 juli nog een oefeninterland worden gespeeld door het team van Wiegman, maar voor het zogenaamde uitzwaaiduel is nog geen oefenpartner gevonden.

Nederland speelt op de Olympische Spelen in Tokio in Groep F tegen Zambia, Brazilië en China.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen