Berghuis beslist na EK over toekomst, vertrek niet zeker

25 mei 2021, 13:49

Steven Berghuis wil zich tijdens het EK niet bezighouden met zijn toekomst. De aanvaller heeft een contract van nog één jaar bij Feyenoord, maar is door een clausule in zijn contract door buitenlandse clubs voor slechts vier miljoen euro op te pikken. Pas na het EK wil hij echter een beslissing nemen over zijn toekomst.

Berghuis sprak met het Algemeen Dagblad op de dag dat hij zich in Zeist meldde voor het EK. Hij vertelde dat het onderwerp voorlopig 'geparkeerd is'. "Ik richt me nu op het EK. Feyenoord en ik zijn goed met elkaar en vooral eerlijk naar elkaar toe. Er zijn al veel clubs geweest waar ik Feyenoord niet voor wilde verlaten. Wat er nog komt, zien we wel."

Na afloop van de gewonnen play-offfinale tegen FC Utrecht, werd Berghuis ook gevraagd naar zijn toekomst. Hij gaf toen aan dat het geen moment door zijn hoofd spookte dat hij zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld had. Daarbij wees hij op zijn contract bij de Rotterdamse, dat nog tot de zomer van 2022 doorloopt. 

Feyenoord staat wat Berghuis betreft voor een dilemma. Enerzijds is deze zomer de laatste kans om nog een - bescheiden - transfersom voor hem te ontvangen, voor hij transfervrij de deur uitloopt. Daarmee zou de club echter wel afscheid nemen van de spelers die de laatste jaren veruit het belangrijkst was voor de club. In de 31 wedstrijden van het afgelopen seizoen was hij goed voor achttien doelpunten en veertien assists. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen