'Doorbraak in transfersoap: Barcelona wint strijd om Wijnaldum'

25 mei 2021, 12:45   Bijgewerkt: 25 mei 2021, 13:05

Georginio Wijnaldum lijkt de knoop over zijn toekomst te hebben doorgehakt. Volgens verschillende media tekent de 30-jarige middenvelder op zeer korte termijn een contract bij FC Barcelona. Ook Bayern München was in de race, evenals Liverpool, dat zijn aflopende verbintenis wilde verlengen. Toch is de keuze gevallen op de club van trainer Ronald Koeman.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano wil Wijnaldum het liefst tekenen bij Barcelona en moeten alleen de laatste details nog worden afgerond. De voormalig speler van Feyenoord en PSV zal daarna een contract tekenen dat hem tot de zomer van 2024 aan de Spaanse grootmacht bindt. Van een akkoord met Bayern München was volgens Romano - ondanks enkele geruchten - geen sprake. 

Afgelopen weekend leek al duidelijk dat Wijnaldum zijn laatste wedstrijd voor Liverpool gespeeld had. De middenvelder kreeg een publiekswissel en na de wedstrijd vormde zijn ploeggenoten een erehaag. Wijnaldum zelf stond na afloop geëmotioneerd de pers te woord. Later op de dag plaatste hij een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385042/wijnaldum-zaait-verwarring-met-mysterieuze-brief-aan-fans/,_blank,raadselachtige brief] op social media, waarin hij leek te suggereren dat er achter de schermen dingen zijn voorgevallen die tot zijn vertrek hebben geleid. 

Koeman

Het nieuws rond Wijnaldum zou kunnen betekenen dat ook Ronald Koeman langer aan Barcelona verbonden blijft. Deze week - en volgens sommige bronnen vandaag - zou er een besluit genomen worden over zijn toekomst bij de club. Al sinds hij begin dit seizoen aan de slag ging bij Barcelona was duidelijk dat Koeman degene was die Wijnaldum graag naar de club zou halen. Dat de transfer aanstaande lijkt, kan betekenen dat de trainer nog een jaar langer de kans krijgt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen