Officieel: Flick volgt na EK Löw op als Duitse bondscoach

25 mei 2021, 11:24   Bijgewerkt: 25 mei 2021, 12:47

Hansi Flick is vanaf komende zomer de nieuwe bondscoach van het Duitse nationale elftal. Dat nieuws zat er al geruime tijd aan te komen, maar is dinsdagochtend officieel geworden. De oud-trainer van Bayern München tekende een contract tot 2024. Joachim Löw staat komend EK voor het laatst aan het roer, daarna zal Flick het stokje overnemen.

Dat Flick, wiens vertrek bij Bayern München al vaststond, bondscoach zou worden, leek al lange tijd zeker. Toch bleef een akkoord lang uit. Zo lang zelfs dat verschillende clubs, onder wie naar verluidt FC Barcelona, hoopten Flick weg te kunnen kapen. De trainer zelf wilde zich echter aan de mondelingen afspraken houden die hij met de Duitse bond gemaakt had. Dinsdagochtend kwam het tot een officieel akkoord. 

"Het is verrassend snel gegaan, maar ik ben blij dat ik na het EK als bondscoach aan de slag kan", laat Flick in een eerste reactie weten op de site van de Duitse voetbalbond. "Ik kijk er echt naar uit, omdat ik de geweldige kwaliteit bij de spelers zie, vooral ook bij de jonge spelers. Daarom is er alle reden om de komende toernooien met optimisme te benaderen."

Flick beleefde twee succesvolle seizoenen bij Bayern München waar hij onder meer twee landstitels, de Champions League van 2020 en de wereldbeker won. Voorheen was hij ook al werkzaam bij de Duitse bond, tussen 2006 en 2014 was hij assistent van Löw. Het komende EK zal nog door Löw geleid worden. Duitsland zit dan in een loodzware poule, met Frankrijk, Portugal en Hongarije als tegenstanders. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen