'De Ligt heeft spijt van keuze voor Juve en wil naar Barça'

25 mei 2021, 10:01   Bijgewerkt: 25 mei 2021, 10:30

Matthijs de Ligt wordt komende zomer wellicht herenigd met Frenkie de Jong. De verdediger zou naar verluidt graag de overstap maken naar FC Barcelona, waar hij twee jaar geleden ook naartoe had gekund. Volgens Spaanse media heeft de oud-Ajacied spijt dat hij destijds voor Juventus koos.

Dat schreef Mundo Deportivo dinsdagochtend, nadat ook het programma Onze van Esport3 er de avond ervoor al aandacht aan besteedde. In dat programma werd gesuggereerd dat De Ligt aanstuurt op een vertrek bij Juventus. Ook zou hij achteraf erkennen dat hij in 2019 beter naar FC Barcelona had kunnen gaan, dat destijds ook geïnteresseerd was. 

De situatie is nu anders dan destijds, wat het mogelijk maakt dat De Ligt komende zomer alsnog naar Barcelona verhuist. Destijd zag hij naar verluidt weinig perspectief op een belangrijke rol, met onder meer Gerard Piqué voor zich. Inmiddels is duidelijk dat de verdediging van Barça een versterking goed kan gebruiken. Ook zou Mino Raiola, zaakwaarnemer van De Ligt, een goede verstandhouding hebben met Joan Laporta, waar dat met de vorige president Josep Maria Bartomeu niet het geval was.

Dat De Ligt zich meer had voorgesteld van zijn komst naar Juventus, zal te maken hebben met de sportieve prestaties. De verdediger zelf bemachtigde al snel een basisplaats en kan op veel lof rekenen, maar met de club greep hij dit seizoen wel voor het eerst na negen jaar naast de titel. Ook de vroege uitschakelingen in de Champions League maken dat de prestaties van Juve in de laatste jaren tegenvielen. De Ligt heeft nog een contract tot de zomer van 2024. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen