Suárez trapt na richting Koeman: "Geen karakter"

25 mei 2021, 10:36

Uitgerekend Luis Suárez was zaterdagavond de man die Atlético Madrid naar de landstitel schoot. Daarmee nam hij de ultieme wraak op FC Barcelona, de club die hem transfervrij liet vertrekken omdat er verjongd moest worden. Na de behaalde titel trapte Suárez flink na, onder meer richting Ronald Koeman.

"Ik zal Barcelona altijd dankbaar zijn, maar ze hebben me gebruikt", begon Suárez in gesprek met El Partidazo de Copa. "Koeman zei eerst dat hij niet meer op me rekende, maar kwam daarop terug. Hij zei: 'als het morgen niet is opgelost, dan reken ik op je'. Daaraan merkte ik dat hij geen karakter had. Ik begreep er niets van. Maar het kwam niet van hem, het kwam van bovenaf."

Daarmee richtte hij zijn frustraties op voormalig president Josep Maria Bartomeu. Het irriteerde hem dat de preses zaken via de media speelde, in plaats van Suárez zelf te bellen. "Toen ze wilden dat Messi bleef, belden ze mij om te vragen hem te overtuigen. Bij Griezmann hetzelfde. Waarom konden ze dan niet bellen toen ze me weg wilden hebben? Kom naar me toe en leg het uit, of laat de trainer vertellen dat hij niet meer op me rekent en een andere spits wil."

Suárez was in zijn 32 competitiewedstrijden namens Atlético dit seizoen goed voor 21 treffers (waaronder de winnende in de kampioenswedstrijd), waarmee hij liet zien nog altijd van grote waarde te kunnen zijn in de Spaanse top. Na afloop kondigde hij aan ook komend seizoen zeker voor Los Rojiblancos uit te komen.

FC Barcelona heeft het sinds het vertrek van de Uruguayaan moeilijker. Juist de spits was afgelopen seizoen een pijnpunt voor de ploeg van Koeman. Met de aanstaande komst van Sergio Agüero hopen de Catalanen dat probleem te hebben opgelost. Ook Memphis Depay lijkt nog altijd onderweg naar Camp Nou.

Lees ook: Suárez in tranen na behalen titel: "Barça waardeerde mij niet"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen