'Concurrentie Ajax: Wijndal op poleposition bij Barça'

25 mei 2021, 07:57   Bijgewerkt: 25 mei 2021, 08:22

In de zoektocht naar een linksback zou FC Barcelona zijn uitgekomen bij Owen Wijndal. Dat schreef het Spaanse AS dinsdagochtend. Volgens de krant ligt de linksback van AZ op 'pole position' om de stap naar Barcelona te maken en op termijn de opvolger te worden van de 32-jarige Jordi Alba.

Een opvolger vinden voor de ervaren linksback is een van de prioriteiten van de komende zomer, stelde de krant. Jeugdspeler Alejando Balde (17) was kandidaat om die plek te vervullen, maar Koeman zou naar verluidt op zoek zijn naar een versterking van buitenaf, omdat de huidige selectie veel spelers bevat die nog te jong zijn. Ook de 24-jarige Junior Firpo, die twee jaar geleden de overstap maakte van Real Betis naar Barça, zou niet in staat zijn de rol te vervullen. Koeman maakte in La Liga afgelopen seizoen slechts zeven keer gebruik van hem.

Barça zou onder de indruk zijn van het afgelopen seizoen van Wijndal, waar hij een onbetwiste basisspeler was, geen enkele wedstrijd miste en zo zijn ploeg aan de derde plek in de Eredivisie hielp. Ook het feit dat Wijndal begeleid wordt door Mino Raiola zou helpen. De zaakwaarnemer heeft een goede band met Barça-president Joan Laporta, wat een eventuele transfer makkelijker zou maken. De waarde van Wijndal wordt door Transfermarkt op vijftien miljoen euro geschat, al hoopt Barça dat een lagere transfersom voldoende is.

De kans dat Wijndal vertrekt bij AZ is groot. Naast Barcelona is ook Ajax zeer geïnteressseerd in de international, die komende zomer op het EK uit zal komen. Technisch directeur Marc Overmars vertelde al openlijk dat hij Wijndal een uitstekende versterking zou vinden en ook aanvoerder Dusan Tadic zag in de 21-jarige back een uitstekende vervanger voor de hoogstwaarschijnlijk vertrekkende Nicolás Tagliafico. Daarnaast is de vraag of Koeman, die Wijndal naar verluidt dus graag wil hebben, komend seizoen zelf nog voor de groep zal staan. Over zijn toekomst is nog altijd [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/385017/koeman-werkt-door-net-zolang-er-iemand-zegt-dat-het-over-is/,_blank,geen duidelijkheid]. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen