Stengs: "Dan zie ik hem niet als Frank de Boer de bondscoach"

24 mei 2021, 23:05

Ergens zag hij het wel aankomen dat hij niet zou worden geselecteerd voor het EK. Toch was de teleurstelling groot bij Calvin Stengs toen bondscoach Frank de Boer hem met de vervelende boodschap opbelde. Inmiddels heeft de AZ-aanvaller de knop omgezet. Dat moet ook wel, want volgende week speelt hij met Jong Oranje in de kwartfinale van het jeugd-EK tegen de Franse beloften.

Stengs heeft een relatie met Beau de Boer, de dochter van de bondscoach, en was dus onlangs op de verjaardag van de trainer die hem niet meeneemt naar het EK. "Je maakt dan kleine grapjes en opmerkingen onder elkaar, maar ik kan dat goed scheiden", vertelt Stengs tegen De Telegraaf. "Natuurlijk zie ik hem dan niet als Frank de Boer de bondscoach, dat zou voor mijn vriendin ook niet fijn zijn."

De grootste teleurstelling is inmiddels voorbij. "Natuurlijk heeft het grote EK in mijn hoofd gezeten. Dat geldt voor iedere speler die daar zo dichtbij is. Daar moeite mee hebben, is normaal. Ik ben daar zelf nuchter onder, maar ben wel gewoon een mens. In de voetbalwereld gaat alles heel snel, dan moet je jezelf ook snel weer herpakken", gaat hij verder.

Door zijn wisselvalligheid dit seizoen ontbreekt Stengs in de EK-selectie. "Bij Oranje speelde ik niet veel, maar liet ik in de wedstrijden dat ik meedeed wel zien wat ik kan. Afgaande op die wedstrijden ging ik ervanuit dat ik erbij zou kunnen zitten, maar na de wedstrijden later bij AZ wist ik dat er twijfel zou kunnen ontstaan. Uiteindelijk viel het voor mij de verkeerde kant op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen