Van Loen zeer kritisch: "Elia is echt door de mand gevallen"

Van Loen zeer kritisch: "Elia is echt door de mand gevallen"

24 mei 2021 – John van Loen is zeer teleurgesteld over de inbreng van Eljero Elia het afgelopen seizoen bij FC Utrecht. Met de buitenspeler aan boord hoopten de Domstedelingen de top-drie aan te vallen, maar Elia slaagde er niet in de club naar een hoger niveau te tillen.

Mede door blessureleed, een coronabesmetting (ook van zijn dochter, die zelfs op de IC belandde) maakte Elia de hoge verwachtingen niet waar. In alle competities kwam hij tot 23 optredens, waarvan twaalf als basisspeler. Elia maakte slechts twee doelpunten en gaf één schamele assist.

Van Loen had er allemaal wat meer van verwacht. "Die is echt door de mand gevallen. Die heeft niks voor elkaar gekregen, terwijl hij toch bij grote clubs speelde en international was", aldus Van Loen in het Algemeen Dagblad. De voormalig voetballer zag Utrecht zondag de finale van de play-offs verliezen en was ook teleurgesteld in een andere aanvaller. "Wat ik helemaal niet snap, is dat Gyrano Kerk bijna geen inbreng had. Hij heeft echt kwaliteiten, maar in de topwedstrijden laat hij het niet zien."

Dat Leroy Fer geen rode kaart kreeg na een overtreding op Sander van de Streek, vindt Van Loen onbegrijpelijk. "Een pure aanslag op Sander van de Streek. De VAR had dit moeten corrigeren, net zoals laatst gebeurde bij de wedstrijd van FC Emmen. Daar werd scheidsrechter Bas Nijhuis ook twee keer naar de kant geroepen. Ik vind dit echt een cruciale fout, want tegen tien man van Feyenoord krijg je een andere wedstrijd."

gerelateerd