Fikse schorsing voor De Roon na rood en duwen arbiter

24 mei 2021, 19:30   Bijgewerkt: 24 mei 2021, 22:34

Marten de Roon moet de start van het nieuwe seizoen in de Serie A missen. De dertigjarige Nederlandse middenvelder van Atalanta is voor liefst vier wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen AC Milan. Bovendien moet hij een boete van 10.000 euro betalen.

De Roon werd zondag in de slotfase van de kraker tussen Atalanta en Milan (0-2) van het veld gestuurd. Tijdens een opstootje werkte hij Rade Krunic naar de grond en vervolgens gaf hij ook nog een duwtje aan scheidsrechter Maurizio Mariani. Voor beide vergrijpen is hij gestraft.

De Roon zal door de schorsing de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen missen. In het voorbije seizoen miste de 21-voudig Nederlands international slechts drie competitiewedstrijden. Inclusief de rode prent tegen Milan pakte De Roon negen kaarten. Scoren deed hij één keer en ook wat betreft assists stopte de teller ook op één.

Atalanta raakte zondag op de laatste speeldag de tweede plaats in de Serie A kwijt aan Milan. Desalniettemin komt de club uit Bergamo volgend seizoen weer uit in de Champions League. Inter, Milan en Juventus zijn de andere clubs die Italië afvaardigt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen